CSERÉPKÁLYHÁK

Vállaljuk cserépkályhák, kandallók, kemencék, kerti grillek megtervezését, megépítését, átrakását, felújítását illetve karbantartását.

cserepkalyha-hatvanEgy jól megépített cserépkályha kiváló befektetés lehet hosszútávon. Akár pár éven alatt megtéríti a kivitelezés költségét a gázfűtéssel szemben. Napi 10-20 kg száraz keményfával tökéletesen felfűthető a cserépkályha és akár 15-20 órán keresztül megőrzi és sugározza a meleget.  Természetesen a cserépkályha nem az egyik legmodernebb fűtési rendszer közé tartozik, de az egyik legtakarékosabb fűtési megoldások közé sorolható.

A hagyományos cserépkályhával egyszerre csak egy helyiség fűthető fel kiválóan, viszont vannak a fal közé épített cserépkályhák, melyek akár két vagy több helyiség fűtését is kiszolgálják. Referenciáink között található ilyen kivitelezés. A cserépkályha kivitelezhető a fal elé vagy a helyiség sarkába.

cserepkalyha_hatvan

A vegyes szén és fa tüzelésű cserépkályha rostéllyal készül, így két ajtóval kerül kivitelezésre. Egy tüzelőajtó, és egy hamuajtó. A kisebb cserépkályhák háromjáratúak, a nagyobb teljesítményűek ötjáratúak. A vegyes tüzelésű cserépkályhák függőleges járattal épülnek így tisztításuk könnyebben megoldható, a tisztítónyílással könnyen elérhetők a járatok, így a koromlerakódások is elérhetővé válnak.

A cserépkályha teljesítménye 3,5 KW-14KW közé sorolhatóak, mindez attól függ, hogy hány csempéből kerül a kályha kivitelezésre. A cserépkályha  tervezésénél szintén érdemes megvizsgálni a fűtendő helyiség méreteit, hőszigetelő képességeit, illetve a nyílászárók méreteit, fajtáját. Egy légköbméter levegő felfűtésére körülbelül egy szabványos méretű cserépkályhacsempe alkalmas. Egy jól kivitelezett cserépkályha tökéletesen hasznosítja a fűtőanyagot, hatásfoka 70-80% közé esik, így elmondható, hogy égéskor a keletkezett hőmennyiséget csaknem teljesen környezetének adja át.

A cserépkályhák hőcserélővel központi fűtésre is szerelhetőek!

CSERÉPKÁLYHA REFERENCIA MUNKÁINK

2018.

DÍJMENTES AJÁNLAT KÉRÉS!

Kattintson az “Díjmentes Ajánlat Kérés” menüpontra, töltse ki rövid űrlapunkat!
Rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot!