KÉMÉNYEK

KÉMÉNYEK ÉS FÜSTCSÖVEK

A kémény az égés során keletkező füstöt hivatott elvezetni, illetve az égéshez levegőt biztosít. A régi kivitelezésű kémények úgynevezett falazott kémények, a mai előírásoknak a falazott kémény már nem megfelelő. A jelenlegi gyakorlatoknak megfelelően választhatunk előre gyártott és szerelt kémények között.

kemeny-hatvan

Már meglévő kéményre új tüzelőberendezést csak úgy engedélyezett rákötni, hogy utólagosan béléscsövet kell húzni a kéménybe. A modern turbós kazánok zárt égésterűek és egy ventilátor segítségével, túlnyomással áramlik ki a füstgáz. A régi tégla kémény nem bírná ezt a túlnyomást, viszont a béléscső ellenáll ennek. Az utólagos kéménybélelést, speciális géppel illetve műszerekkel lehet behúzni, házilag ezt elvégezni tilos és életveszélyes.

SZERELT KÉMÉNYEK

A szerelt leginkább ott előnyös használni ahol a meglevő épületbe új modern tüzelőberendezést kívánunk használni. A szerelt kémény az épület homlokzata előtt elvezethető, akár a födém, illetve a tetőszerkezet megbontása nélkül. A szerelt kémény három rétegből tevődik össze. A legbelső a haszoncső, melyen keresztül távozik a füst, ezt egy szigetelő réteg követi majd a köpenycső következik. A turbós/kondenzációs kazánok az égéshez szükséges levegőt a külső térből szívják el, a füstgázt pedig egy ventilátor fújja ki a szabadba. Ezáltal elkerülhető a szén-monoxid visszaáramlás a belső térbe. Turbós kéményt is csak megfelelően képzett szakember építhet.

DÍJMENTES AJÁNLAT KÉRÉS!

Kattintson az “Díjmentes Ajánlat Kérés” menüpontra, töltse ki rövid űrlapunkat!
Rövidesen felvesszük Önnel a kapcsolatot!